DJI Viser Prototyper af MAVIC Pro

DJI MAVIC Pro prototyper vises nu frem af DJI selv.

DJI har netop uploadet en video om MAVIC’s design med detaljeret beskrivelse af hvor meget tid og kræfter de brugte på at skabe markedets mest mobile og, bemærker de selv, succesfulde drone. DJI viste endda lidt af deres udviklings og research proces. Nogle af de første MAVIC prototyper er ret interessante:

Her kan du se en række af prototyperne.

 

En række DJI MAVIC Pro prototyper

En række DJI MAVIC PRO prototyper

 

Nogle er prototyperne ligner præcis det de er: prototyper. Det kan være svært at forestille sig at den endte med at blive en af markedets mest populære droner.

 

Her kan man se hvordan MAVIC kunne have endt med at se ud: mere runde former med en hvid krop og tynde sorte arme.

 

 

Hvis du kigger godt efter kan du se en sort kasse i baggrunden med et Hasselblad logo. DJI købt sidste år op i Hasselblad og ejer nu aktiemajoriteten af den ikoniske kameraproducent. Lad os håbe at Hasselblads enorme erfaring med at bygge nogle af verdens bedste kameraer snart udmønter sig i endnu bedre drone kameraer.

 

 

Som DJI nævner i videoen, havde de svært ved at udvikle en gimbal og kamera der var så småt da kablerne normalt er for stive. Men de løste problemet og fremstillede ikke bare verdens mindste 3-aksede mekaniske gimbal, men gjorde den også i stand til at vende kameraet så det kan skyde i portræt-format.

 

Du kan se DJI’s video her:

 

Her er nogle af prototyperne fra sidste år som DJI selv har vist frem i Kina.

 

 

Dette billede viser en scanning af hængslet til MAVIC’s foldbare arm. Den indvendige fjeder er med til at yde modstand og holde armen på plads.

 

 

En hvid udgave af MAVIC var åbenbart også i spil. DJI har lanceret en sort udgave af Phantom, så måske vil de også lancere en hvid MAVIC en dag? Vi syntes bare de skulle holde sig til den sorte. Den ser cool ud.

 

 

Alt i alt må det siges at være en stor ingeniørmæssig bedrift at få pakket så meget teknologi ind i et så lille format og samtidig få den til at flyve stabilt. Kameraets størrelse sætter nogle fysiske begrænsninger for hvor godt det kan være – men den er sjov af flyve.

 

Hvad syntes du om at flyve med MAVIC Pro – eller ønsker du dig stadig en MAVIC Pro?