DJI lancerer en Phantom 3 Standard i dag

Har du lyst til at prøve kræfter med en drone med kamera men ikke helt lyst til at bruge specielt mange penge på det endnu?

 

Så har DJI måske en drone med kamera du kunne være interesseret i.

 

Det kinesiske firma har nemlig spyttet droner ud på stribe her det sidste stykke tid og har i det forløbne års tid allerede lanceret tre droner til forbruger og det semi-professionelle segment: Inspire 1, Phantom 3 Advanced, Phantom 3 Professional. Nu kommer så den fjerde i rækken: Phantom 3 Standard.

 

Selvom den ligner de andre Phantom modeller er Phantom 3 Standard dog langt den billigeste – læs her hvorfor:

 

 

Den billigere pris afspejler nemlig nogle kompromiser: den har ikke 720p Lightbridge live video streaming som de andre Phantom modeller, kan ikke flyve ligeså langt uden at miste videosignal, og dens remote er ikke den opgraderede udgave, men en variant af de tidligere Phantom udgaver.

 

DJI Phantom Standard drone med kamera

DJI Phantom Standard drone med kamera

 

Som du kan se af billedet har kameraet fået en linse der er noget større end tidligere Phantom modeller.

 

Det indbyggede gyrostabiliserede kamera ser på papiret ud til at være meget lig de andre i serien. Det kan optage 12 MP fotos (4000 x 3000 px), video i 720p, 1080p og som noget nyt 2.7K (Phantom 3 Professional kan optage i 4K), den har fast blænde (f/2.8) og en ISO mellem 100 til 3200 for video og 100 til 1600 for fotos.

 

Den kan skyde fotos i single eller burst mode med auto eksponering i intervaller (AEB) – og bedst af alt – fotos kan gemmes på det inkluderede Micro SD kort som enten JPG eller RAW.

 

Til video er der mulighed for at vælge mellem flere forskellige opløsninger. Kameraet kan skyde 2.7K (2704×1520) i 30 FPS, eller HD (1920×1080) i 24, 25, 30 eller 48 FPS og 720p (1280×720) i 24, 25, 30, 48, 50 og 60 FPS. Video gemmes som MPEG4 AVC/H.264.

 

Selve gyroophænget (gimbal) er en 3-akset gyro som på de andre modeller.

 

DJI Phantom Standard drone med kamera

DJI Phantom Standard drone med kamera

 

I modsætning til Professional og Advanced udgaven, har Phantom 3 Standard en remote der er meget lig de tidligere Phantom 2 Vision+ remotes. Den har dog droppet det klodsede Wi-fi modul og tilføjet et hjul i øverste venstre hjørne så du kan justere kameraet uden at skulle slippe styringen.

 

For at kontrollere dronen skal du installere DJI’s nye app GO (iTunes link) der blev udgivet i går (indtil videre kun til iOS, men Android “er på vej“), og forbinde din iPhone eller iPad med remotens Wi-Fi netværk. Når de er forbundet kan du se et live feed fra dronens kamera og starte videooptagelse eller tage fotos herfra. App’en viser naturligvis også telemetriske data: højde, afstand, hastighed, batteritid, antal GPS satelitter og du kan aktivere “Return To Home”.

 

Selvom den ikke er ligeså teknisk som Phantom 3 Vision Pro eller Advanced modellerne, så har Standard udgaven dog et par ting på vej som de andre ikke kan tilbyde, idet DJI lover følgende tre modes til Phantom 3 Standard:

Follow Me – dronen følger dig rundt når du bevæger dig
Waypoint – dronen flyver en rute du har angivet på et kort med forskellige punkter
POI (Point of Interest) – dronen cirkler rundt om et objekt mens det filmer det

 

Det skal dog nævnes at de tre modes også er blevet lovet “i den næste opdatering” indtil flere gange af DJI for de andre modedller, så du skal ikke købe en Standard udgave kun for dette, for DJI flere gange vist at de har sværere ved at få software opdateringer end fysiske droner ud af døren.

 

Phantom 3 Standard forventes at koste omkring kr. 7.500,- i Danmark. Den kan købes direkte fra DJI og er klar til forsendelse nu.

 

Hvad siger du? Er det en drone der kunne være din første, eller har du andre forslag til en begynder drone?