5 Tips Før Du Køber En Drone

Ok, du har endelig besluttet dig for at købe en drone og være med i klubben. Tillykke! Du har formentligt set en masse drone videoer på YouTube filmet fra super cool vinkler du ikke har set før og nu vil du også være med. Eller måske vil du bare have noget legetøj til at imponere venner og bekendte med eller bare til at filme din ejendom eller hobby?

 

Men med så mange droner på markedet kan det være svært at vælge hvilken drone der er perfekt til dig. Du skal beslutte dig for hvad dit budget er, din erfaring med flyvning, formålet med dronen og hvilke flyveregler der gælder for dig.

 

Her er vores Top 5 tips over hvad du bør overveje inden du indtaster dit kreditkortnummer og køber løs:

 1. Lav et budget.

  Droner kan variere enormt meget i pris. Du kan få droner til priser fra kr. 400 for en lille legetøjsagtig drone, en mellemklasse som Parrot AR.Drone 2.0, og helt op til kr. 70.000 eller mere for de helt professionelle udgaver med DSLR kameraer.

  Så det er en god ide at have lagt et budget inden du begynder at fokusere på droner der ligger langt udenfor dit budget. Dit budget hænger også sammen med næste punkt:

 2. Definér formålet.

  Dit formål vil være med til at definere både dit budget og hvilke features du ønsker din drone skal have. Vil du dokumentere en tur på stranden eller i skoven? Eller vil du have noget du kan flyve med ungerne omme i baghaven. Måske er du professionel fotograf og vil have en drone der kan bruges med et et kamera som et GoPro Hero3+.

  Hvis du har dit eget kamera, kan det måske være en mulighed at se hvad 3D Robotics tilbyder, eller hvis du har de tekniske færdigheder og gåpåmod vil du måske bygge din egen. Det kan ofte vise sig at være meget billigere. Mange byg-selv droner giver mulighed for at montere en gimbal (gyro-ophæng) som så kan holde dit kamera. Der er et stort udvalg af gimbals på sider som Amazon og mange andre specialiserede webshops.

 3. Kamera.

  For at tage gode fotos og videoer er det naturligvis nødvendigt at have et godt kamera monteret på sin drone. Ikke bare det, men dronen skal også være stabil for at forhindre rystelser på videoer og uskarpe billeder.

  De fleste droner har mulighed for at kunne montere et GoPro kamera som er ideelt hvis du har sådan et liggende. DJI Phantom 2 droner er nogle af de mest populære droner med GoPro monteret.

 4. Størrelse og vægt.

  Droner kan variere fra de helt små, som en Pocket Drone du kan have i baglommen, til de helt store. Skal du bruge din drone på trekking ture er det selvfølgelig noget du skal tænke over. En let lille drone som Bebop dronen, som skulle være til salg senere på året, kan ses på deres Promo video, er også en mulighed hvis du kan vente et par måneder og vil have en drone du kan smide om i rygsækken.

 5. Flyveregler.

  I Danmark er der rimelig klare og præcise regler for flyvning med droner (du må fx. ikke flyve højere end 100m, ikke nærmere en 150m på større veje og ikke nærmere en lufthavn end 5 km), men skal du flyve i udlandet er det en rigtig god ide at sætte sig ind i reglerne inden du flyver for at undgå konfiskation og bøder.

  Brug almindelig fornuft, og lad være med at flyve omkring en lufthavn, over menneskemængder, militærbaser etc.Hvis du har tænkt over ovenstående, og stadig er klar til at købe en drone kan du bruge en side som Drone Finders til at hjælpe dig med at tage beslutningen.


Har du spørgsmål eller andre gode råd inden man køber sin første drone, så smid os en kommentar herunder.