5 Drone Kickstarters der er Værd at Holde Øje Med

På trods af flere myndigheders ønske og bestræbelser på at forhindre det, er udbredelsen af kommerciel drone flyvning i stigning. Mange firmaer er startet op for at blive en del af en branche der forventes at vokse hastigt og globalt blive en milliard industri de kommende år.

For at få foden indenfor og lægge hårdt ud i branchen, starter flere af disse firmaer op efter at have skrabet penge ind på crowdfunding platforme som Kickstarter.


Her er et par Kickstarter projekter der er værd at holde øje med:

 1. Airdog – En drone der følger dig og dine udfoldelser og optager det hele på et GoPro kamera. Designet til aktion-sportsgrene, inkluderer pakken en sammenklappelig quadcopter, en vandtæt “Airleash” som bæres som armbånd, en 2-vejs gimbal til dit GoPro og en app til både iOS og Android.

  Airleash’en er et basalt kontrol system til selve dronen, du kan bestemme højde, distance, og vinkel direkte fra “kontrolpanelet”. Airdog følger dig derefter automatisk i forhold til position.

  Airdog fremhæver et all-terrain design, modstandsdygtig overfor vejr/vand, op til 20 minutters flyvetid, top fart på godt 60 km/t, 300 m rækkevidde og sikkerhedsforanstaltninger som automatisk takeoff og landing og shutdown ved kollisionsfare og tomt batteri.

  Kickstarter kampagnen er udløbet og har samlet USD 1.3 millioner af et mål på USD 200.000 så der må siges at være forventninger til at Airdog rent faktisk bliver til at reelt produkt og måske med en del flere features end oprindelig planlagt? Første Airdog forventes klar i November 2014.

  Se Airdog videoen på Kickstarter herunder.


 2. Easy Drone – er definitionen på en plug-n-play drone. Det tager ca. 30 sek. at samle en Easy Drone (den består af 5 dele og kræver intet værktøj) og der er er ingen eksterne ledninger eller kabler.

  Udvikleren Ivan Stamatovski’s mål var at lave en hurtig, brugervenlig mulighed for at optage luftvideo. Resultatet er en drone der som standard er fyldt med features og udskiftlige dele der passer sammen som små Lego stykker.Den har 6 flight modes, live video streaming til en tablet eller computer, automatisk flyvning via GPS waypoints og et “Virtual Reality” mode, og alle modes er klar til brug med det samme.

  Hovedkomponenten i dronens stel, en kontrolhub kaldet GoFly, vil være kompatibel med fremtidige udgaver af Easy Drone.  Easy Drone’s Kickstarter kampagne er netop slut og de har også nået deres mål, og de første droner forventes leveret i september måned og kan bestilles via deres hjemmeside her, så det vil formentlig ikke vare længe inden vi kan se nogle reviews på dem.


 3. HEXO+ – Som AirDog, er HEXO+ en autonomt flyvende drone udstyret med GoPro og målrettet mod optagelser af aktion-sportsgrene. De forskellige HEXO+ pakker man kan vælge på Kickstarter kampagnen tilbyder en hexacopter, gimbal og et GoPro kamera.

  Men det der adskiller HEXO+ fra de andre, er måden den fanger sit objekt i videoen. Via en iOS eller Android app kan du bestemme vinkel og distance til dronen relativt til din position i videoen.

  Dronen følger derefter sig mål ved at spore telefonen. HEXO+ har ca. 15 minutters flyvetid og en rækkevidde på ca. 50 meter så du skal skynde dig at lave dine tricks. Derudover har den auto takeoff og landing og en tophastighed på 70 km/t.

  Du kan følge Kickstarter kampagnen her:  Antoine Level, CEO for Squadrone System (firmaet bag HEXO+) forventer at de første droner kan leveres omkring maj 2015.


 4. Phenox – en lille quadcopter der kan ligge i – og lette fra – en håndflade. Det der gør den lidt anderledes i forhold til andre quadcopters er, at der ikke er en kontroller til den.

  I stedet styres den med stemmestyring og bevægelses-sensorer.Udsted din kommando og den letter. Tænk hvis de kunne overføre det til min hund! P

  henox vil holde sin hover position over din håndflade indtil du vinker den i en ny retning.Det ser ret vildt ud – så check lige deres Kickstarter video herunder:  Kampagnen er netop slut og har samlet næsten 5 gange sit mål ind, så lad os håbe det udmønter sig i et reelt produkt.

  Phenox har som mål at kunne leveres her sidst i august, men den kan endnu ikke bestilles her ved artiklens publikation.


 5. Skyteboard – En sammenklappelig quadcopter der satser på at blive den første UAS kompatibel med et online socialt netværk. Skyteboard virker i forening med Fatdoor.com, som er et socialt netværk der blev solgt til Google i 2011 og siden er blevet relanceret af den oprindelige stifter.

  Og hvad betyder integration med et socialt netværk så for en drone?Skyteboard siger følgende på deres Kickstarter kampagne:


  Det betyder, at venner som er fysisk tæt på hinanden og forbundet via Fatdoor’s sociale netværk vil være i stand til at gøre ting der ikke tidligere har været muligt gennem telefoner og tabletter, såsom at “flyve sammen” i formationsflyvning, og lave utrolige koordinerede aktiviteter som at afspejle hinandens flyvninger og optage begivenheder fra flere vinkler.  Af alle projekterne på listen, er Skyteboard helt sikkert det der har længst igen, men det er også den kampagne med de højeste ambitioner. Alligevel håber teamet på at kunne flyve den første Skyteboard i november 2014.

  Så er du på markedet for en drone har der aldrig været flere muligheder og varianter end der er nu. Måske er det ikke alle projekterne her der bliver til noget, men de giver da et fingerpeg om at droneudviklingen er i fuld gang og vi slet ikke har set hvad fremtidens droner vil bringe?


  Har du nogen erfaring med droner der adskiller sig fra de “traditonelle” droner? Eller har du ligefrem støttet et af ovenstående kampagner eller selv et spændende projekt i gang så lad os høre fra dig i kommentarfelter herunder.