Flytrex: Et Nyt Socialt Netværk for Drone Piloter

For drone amatørerne Yariv Bash og Amit Regev var det at flyve med droner ikke bare sjov.

De to drone entusiaster så det manglende sociale aspekt ved droneflyvninger og brug af UAV og ville skabe et online miljø for andre drone piloter hvor man kunne interagere, udfordre og lære fra hinanden.

Deres ide har hurtigt udviklet sig fra en tanke til et voksende socialt netværk som de kalder “Flytrex Live.”

Flytrex Live henvender sig især til dem der flyver ubemandede quadcoptere og er baseret på, at du har installeret en “flight recorder” (som en “sort boks”), som almindeligvis bruges til at finde luftfartøjer og rekonstruere deres flyvedata.

Systemet minimerer risikoen for at en pilot mister sin drone og den potentielt store investering man måske har i ekstra udstyr som bedre gimbals og kameraer.

Men med Flytrex har “flight recorderen” flere andre funktioner end blot at kunne finde din drone.

Data streames under flyvning fra din drone i real-time via Google til Flytrex Live, hvor andre brugere kan følge din flyverute, eller man kan flyve med andre her igennem hvis man ville.

På Flytrex Live kan piloter udfordre hinanden og konkurrere mod hinanden på siden og vinde “badges” og gennemføre missioner og målsætninger, som hurtigste tid, længste distance og mange flere.

Selvom Flytrex Live netop er lanceret og derfor stadig må anses som at være i de første faser som et socialt netværk, så er det ihvertfald et eksempel på hvordan drone miljøet må anses for at være en voksende industri.

Måske vil det snart være ligeså normalt af “like” en flyvning på Flytrex, som et billede på Facebook?

Flytrex Live koster EUR 137,99 (plus shipping) så det må anses for at ligge i den dyre ende af skalaen for ekstra udstyr.

Vil du blot have en log på din drone uden live streaming, kan du vælge at købe deres “Flytrex Core 2” som gemmer alle data fra hver flyvning som du så efterfølgende kan uploade til Flytrex. Her kan du så se dine rekorder som på Flytrex Live og altid gå tilbage og se dine flyvninger.

 

Hvad tror du? Er der potentiale i sociale netværk for drone entusiaster, eller er miljøet endnu for småt?