DJI Inspire 2 – 5K RAW & den bedste kamera drone på markedet

DJI lancerede Inspire 2 i går. Det er den mest imponerende kamera drone vi har endnu har set. Den nye DJI Inspire 2 er fyldt med nye features som 5.2K RAW video, Kollisions undvigelse (Collision Avoidance), dual batteri, dual IMU og mulighed for at optage direkte i ProRes.

 

DJI Inspire 2’s imponerende specifikationer skubber grænserne for hvad droner kan, og det til en meget imponerende pris kvaliteten taget i betragtning. Udover Inspire 2 lancerede de også en DJI Phantom 4 Pro med imponerende kameraspecifikatoner.

Se alle detaljerne om Inspire 2 og de nye X4S og X5S kameraer her.

 

INSPIRE 2

 

Vi har fløjet og arbejdet med flere forskellige droner de sidste par år og vi specialiserer os i dronevideoer. Så efter at have arbejdet professionelt med DJI Inspire 1, og især X5R RAW, havde vi en forventning om hvad vi ønskede os at se i den nye Inspire 2 og hvad den skulle kunne præstere.

DJI Inspire 2 med X5S kamera

DJI Inspire 2 – med X5S kamera

 

DJI skuffede ikke, og den nye Inspire 2 er ikke bare endnu en opdatering. Den lever fuldt op til at bære navnet DJI Inspire 2 og ikke bare v. 1.5. Den vil helt sikkert få mange professionelle, og deres kunder, til lige at kigge en ekstra gang og varsler en ny æra indenfor droneoptagelser, ligesom Inspire 1 gjorde det.

 

 

MERE BATTERI

 

Den nye DJI Inspire 2 kan flyve op til 108 km/t 94 km/t. Det er næsten dobbelt så hurtigt som Inspire 1. Den højere hastighed giver naturligvis bedre mulighed for optagelse af biler, både og andre ting i bevægelse.

 

Det nye batterisystem leverer op til 27 min. flyvetid (med X4S), eller mindst dobbelt så meget flyvetid som Inspire 1 RAW. Derudover er der nu redundans på batterierne, så hvis det ene batteri skulle stå af kan du stadig flyve og lande sikkert. Et kæmpe fremskridt for sikkerheden på Inspire serien da batterifejl er meget hyppigere end motorfejl.

DJI Inspire 2 - Dual Batteri med mulighed for at lande sikkert på et batteri

DJI Inspire 2 – Dual Batteri med mulighed for at lande sikkert på et batteri

 

En drone med 4 motorer og 2 batterier er i dag mere sikker end én med 6 motorer og 1 batteri. Vi må håbe lovgivninger her i Danmark vil tage det med i deres overvejelser når de skal definere redundans fremover.

 

Derudover har batteriet nu indbygget mulighed for at opvarme sig selv, hvilket er en kæmpe fordel i koldt vejr. DJI Inspire 2 kan endda holde den optimale temperatur i batterierne helt ned til -20° Celsius.

 

DJI Inspire 2 - nye propeller med mulighed for flyvning i op til 5 Km højde over havet

DJI Inspire 2 – nye propeller med mulighed for flyvning i op til 5 KM højde over havet

 

Udover meget bedre navigation og acceleration, er der mulighed for tilkøb af specielle propeller der tillader flyvning i op til 5 km højde (ASL) hvor luften er meget tyndere.

 

NYE NAVIGATIONS METODER

 

DJI har tilføjet et FPV (First Person View) kamera i næsen af DJI Inspire 2. Det giver nu piloten mulighed at orientere sig  ligemeget i hvilken retning kameraoperatøren peger dronekameraet.

 

DJI Inspire 2 - First Person View (FPV) kamera

DJI Inspire 2 – First Person View (FPV) kamera

 

Inspire 2 har også sensorer i fronten, bunden og toppen af dronen for Kollisions Undvigelse (som vi har valgt at kalde “Collision Avoidance” på dansk), der sammen med infrarøde sensorer giver mere præcis og sikker flyvning og indendørs navigation.

 

ET IMPONERENDE RAW KAMERA – 5.2K

Da DJI Inspire 1 blev lanceret for 2 år siden havde den et standard kamera der er meget lig det der sidder i MAVIC, Phantom 4 eller en god smartphone. DJI Inspire 2 kommer med en helt ny generation af kameraer, som begge kan optage op til 5.2K, men med forskellige sensorer.

 

DJI Inspire 2 - X4S kamera

DJI Inspire 2 – X4S kamera

Zenmuse X4S

 

Zenmuse X4S er DJI Inspire 2’s standard kamera. Det har en sensor på 1″ og en opløsning på 20 megapixels og annonceres med 11.6 stop dynamisk rækkevidde og en FOV (Field of View) svarende til et 24mm objektiv.

 

DJI Inspire 2 - X5S kamera

DJI Inspire 2 – X5S kamera

 

Zenmuse X5S

 

DJI Zenmuse X5S er en opgradering af kameraet med en Micro Four-Thirds sensor, 20.8 megapixel og en dynamisk rækkevidde på 12.8 stop. Pt. supporterer Zenmuse X5S 10 forskellige objektiver.

 

DJI OSMO RAW er desværre ikke kompatibel med X5S, så DJI forventes at lancere en ny OSMO til X5S for håndholdte optagelser. Det ligner mere og mere, at Zenmuse X5S kan erstatte en stor del af de traditionelle kameraer. Sammenligninger mellem Zenmuse X5R og traditionelle professionelle kameraer viser, at X5R er et meget imponerende kamera, især dets størrelse taget i betragtning. Så hvis X5S er bare en smule bedre end dens forgænger, så ville en kombination af en OSMO og X5S være et meget professionelt værktøj.

 

DJI Inspire 2 - X5S kompatibel med 10 objektiver

DJI Inspire 2 – X5S kompatibel med 10 objektiver

 

DJI Inspire 2 har også et nyt video feed system som giver mulighed for at streame video signalet til din remote med op til 1080i50 i forhold til 720 som før. Det kan også levere et 720p signal up til 60 FPS til live streams.

 

 

PROFESSIONELLE FORMATER – APPLE PRORES & RAW

Hvis der var noget der stod på vores ønskeliste for DJI Inspire 1 RAW så var det mulighed for optagelse i ProRes. Denne kamera drone kan nu ikke bare optage RAW i Adobe’s CinemaDNG (med 4.2 Gbit/sek.), men også optage til ProRes 422HQ, 4444XQ, H.264 og H.265.

 

DJI Inspire 2 - ny CINESSD (op til 480 GB)

DJI Inspire 2 – ny CINESSD (op til 480 GB)

 

Som det er nu, er det kun X5S der understøtter CinemaDNG og ProRes. 4K kan nu optages i op til 60 FPS i RAW og H.264/H.265 kan nu optages i bitrates op til 100Mbps. En massiv forbedring der er med til at gøre .MOV filerne meget mere brugbare.

 

I modsætning til DJI Inspire 1 der havde en indbygget harddisk og foretog billedbehandling på kameraet, er dette nu flyttet til selve dronen. Det er svært at se andet en ulemper ved det, bl.a. i forhold til fremtidige opgraderinger af kameraet og ved servicering af fejl. Det nye system kaldet CineCore 2.0 (hvor er v. 1.0?) organiserer og lagrer billeddata på dronen og SSD og MicroSD kortet der nu indsættes i dronen og ikke i kameraet. SSD’en er også en ny model og hedder nu CINESSD.

 

 

NY SKÆRM MED HØJ LYSSTYRKE

 

DJI introducerede også en dedikeret IPS-skærm kaldet DJI Crystal Sky. Skærmen kommer i to størrelser: 5.5″ og 7.85″ med en maksimal lysstyrke på 1000 nit og 2000 nit.  Fordelen, udover at være bedre i direkte sollys, skulle være reduceret forsinkelse i videosignalet når den bruges med DJI Inspire 2. Skærmen har 2 SD kort tilslutninger hvor der kan optages proxy filer og skulle være funktionsdygtig i temperaturer mellem -20° og +40° Celsius.

 

DJI Crystal Sky - ny skærm med højere lysstyrke

DJI Crystal Sky – ny skærm til Inspire 2 med højere lysstyrke

 

FLERE INTELLIGENTE FLIGHT MODES

 

DJI Inspire 2 tilføjer flere intelligente flight modes til et i forevejen imponerende system. Det giver nu mulighed for at fixere et objekt med kameraet mens du flyver dronen uden restriktioner i retning. TapFly lader dig vælge hvor dronen skal flyve hen ved at trykke på stedet på billedet på din skærm. Undervejs bruger den Kollisions Undvigelse for at sikre sig mod at flyve ind i genstande.

 

ActiveTrack genkender almindelige objekter som personer, dyr, både og biler og sørge for at følge dem mens du kan cirkle uhindret rundt omkring dem.

 

DJI Inspire 2 - ny remote.

DJI Inspire 2 – ny remote

 

DJI INSPIRE 2 – KLAR TIL AT EROBRE LUFTRUMMET

 

Lanceringen af DJI Inspire 2 i går, er den hidtil mest imponerende indenfor dronekameraer vi hidtil har set, og det vil helt sikkert rykke balancen indenfor branchen. Denne drone får næsten Inspire 1 til at virke som en basis model, og med en fremtidig OSMO til X5S kan man godt forestille sig, at mange andre håndholdte gimbal systemer bliver undværlige. I dag har vi et kompakt dronekamera der er rykket til næste niveau.

 

DJI Inspire 2 sælges for blot € 3.399. Du kan forbestille den her – med forventet levering i starten af det nye år.

 

Det er en ret utrolig pris når man tager i betragtning, at X5R alene koster € 4.199.  “DJI Inspire 2 Premium Combo” bliver leveret allerede fra starten af december 2016 mens købere af separate Inspire 2 eller kameraer kan forvente levering i starten af januar 2017.

 

Hvad er dine indtryk af DJI Inspire 2? Er det et uundværlig værktøj for dig eller er du tilfreds med hvad du har nu?