Guide til køb af drone til Jul – 2015

Den ultimative guide til at vælge hvilken drone du skal købe i julegave 2015.

 

Med to uger til jul er du ved at være bagud hvis du ikke har købt en drone i julegave allerede – også selvom den er til dig selv.

 

De gode nyheder er, at vi har samlet en guide over de bedste droner her i 2015 og hvor du får mest for pengene.

 

Se vores guide over de bedste droner til julen 2015 her:

 

Inden du køber en drone i julegave, så vær sikker på at modtageren er gammel og ansvarlig nok til at flyve den. Er det hans/hendes første drone, så anbefaler vi stærkt at du starter med en mindre (billigere) model, og at pågældende sætter sig grundigt ind i betjeningen, og ikke mindst reglerne om droneflyvning.

 

Men lad os se på dronerne.

 

DJI

DJI er blandt de første – og den absolut største producent – af droner. Deres droner er ikke altid de billigeste, men de er meget populære da de er lette af flyve, og desuden får du netop nu en solid taske (eller ekstra batteri) med ved køb inden 30. december.

 

Phantom 3 Standard

DJI_Phantom3_Standard_drone

DJI Phantom3 Standard drone – Klik for større version

 

Pris: €819 (spar €100) – I tilbuddet medfølger netop nu en gratis “hardshell” taske (indtil 30. dec.)

 

Klik for Produktbeskrivelse - Phantom 3 Standard

 

Målrettet begynderen, er Phantom 3 Standard let at flyve, stabiliserer sig selv og gør det let at tage fotos og video.

Med det nydesignede og integrede kamera, optager DJI Phantom 3 Standard op til 2.7K video (30 frames per second) med en vidvinkel linse (94 grader). Kameraet kan optage 12 Megapixel fotos in både DNR RAW og JPG format. Ved hjælpe af en almindelig Wi-Fi forbindelse, kan piloten få et live view fra kameraet til sin smartphone/tablet (iOS/Android) på GJI’s GO App.

 

Fjernbetjeningen er en opdateret udgave af DJI’s tidligere Phantom 2 Vision+ remote, med integreret Wi-Fi forstærker og et justeringshjul til at indstille kameraet.

 

Baseret på Phantom 3 designet, inkluderer Phantom 3 Standard, GPS-stabilisering og en flyvetid på på til 25 minutter med DJI’s “Intelligent Flight” batterier til Phantom 3-serien.

 

DJI Phantom 3 Standard er kompatibel med deres nye flight modes, herunder “Follow Me”, “Waypoint” og “Point of Interest (POI)” flyvninger.

 

I “Follow Me” mode følger dronen automatisk efter remotens position. “Waypoint” giver dig mulighed for at indsætte en række fixpunkter som dronen flyver efter i den højde og med den hastighed du vælger i App’en. “POI” mode lade dig definere et fixpunkt som dronen så flyver i en perfekt cirkel omkring i den retning, og med den hastighed og højde du har valgt, så du kan koncentrere dig om kameraet.

 


 

Phantom 3 Advanced

DJI Phantom3 Advanced drone

DJI Phantom3 Advanced drone – klik for større version

 

Pris: € 1.099 (spar € 279)- I tilbuddet medfølger netop nu en gratis “hardshell” taske (indtil 30. dec.)

 

Klik for Produktbeskrivelse - Phantom 3 Advanced

 

DJI’s Phantom 3 Advanced model er deres seneste og teknologisk mest imponerende drone til forbruger markedet.

Flot og skarp video fra luften. Du kan optage i kvalitet god nok til at vise på store skærme, med skarpe billeder, høj opløsning og flotte farver. Med et integreret, stabiliseret kamera kan du let få flotte optagelser med Phantom 3 Advanced.

 

Phantom 3 Advanced er forbløffende let at flyve og den styres intuitivt og simpelt. Fra take-off til landing er den under din kontrol og med dine inputs kan den styres sikkert i selv forholdsvis komplekse flyvninger. Du kan kontrollere indstillinger for både kamera og drone fra din smartphone/tablet (iOS/Android).

 

Med en afstand på op til 2km kan du få livestreamet billeder direkte fra dronen (i 720p) til din smartphone/tablet, hvilket hjælper dig til at få de bedst mulige optagelser.

 

Det intelligente batteri yder flere volt, mere energi og har større styrke til at give dig en forbedret flyveoplevelse. Batteriet har indbyggede sensorer som fortæller dig om batteriets tilstand og styrke, så du altid ved hvor langt du kan flyve og hvornår det er tid til en genopladning. Opladningen foregår med en medfølgende DJI oplader der nedsætter opladningstiden mest muligt.

 

Hver motor på dronen har den kraft og præcision der er nødvendig for at den flyver så præcist og kontrolleret som muligt. En styreenhed (ESC) sørger for, at Phantom 3 Advanced flyver hurtigt, responsivt og er meget bevægelig.

 

Du kan flyve indendørs, tæt på jorden og i områder uden GPS forbindelse med den integrerede Vision Position Technology, hvor sensorer visuelt (og med ultralyd) scanner underlaget for mønstre og hjælper med til at den holder sin højde og bevæger sig præcist.

 

Derudover understøtter den naturligvis de forskellige flightmodes som “Follow Me”, “Waypoints” og “Point of Interest”.

 


 

Phantom 3 Professional

DJI Phantom 3 Professional drone

DJI Phantom 3 Professional drone – Klik for større version

 

Pris: € 1.399 – I prisen medfølger netop nu en gratis “hardshell” taske (indtil 30. dec.)

 

Klik for Produktbeskrivelse - Phantom 3 Professional

 

DJI’s Phantom 3 Professional model er deres hidtil mest avancerede drone.

 

Flot og skarp video fra luften. Du kan optage i kvalitet god nok til at vise på store skærme, med skarpe billeder, høj opløsning og flotte farver. Med et integreret, stabiliseret kamera kan du let få flotte optagelser med Phantom 3 Professional.

 

Phantom 3 Professional er forbløffende let at flyve og den styres intuitivt og simpelt. Fra take-off til landing er den under din kontrol og med dine inputs kan den styres sikkert i selv forholdsvis komplekse flyvninger. Du kan kontrollere indstillinger for både kamera og drone fra din smartphone/tablet (iOS/Android).

 

Med en afstand på op til 2km kan du få livestreamet billeder direkte fra dronen (i 720p) til din smartphone/tablet, hvilket hjælper dig til at få de bedst mulige optagelser.

 

Det intelligente batteri give yder volt, mere energi og har større styrke til at give dig en forbedret flyveoplevelse. Batteriet har indbyggede sensorer som fortæller dig om batteriets tilstand og styrke, så du altid ved hvorlangt du kan flyve og hvornår det er tid til en genopladning. Opladningen foregår med en medfølgende DJI oplader der nedsætter opladningstiden mest muligt.

 

Hver motor på dronen har den kraft og præcision der er nødvendig for at den flyver så præcist og kontrolleret som muligt. En styreenhed (ESC) sørger for, at Phantom 3 Advanced flyver hurtigt, responsivt og er meget bevægelig.

Du kan flyve indendørs, tæt på jorden og i områder uden GPS forbindelse med den integrerede Vision Position Technology, hvor sensorer visuelt (og med ultralyd) scanner underlaget for mønstre og hjælper med til at den holder sin højde og bevæger sig præcist.

 

Derudover understøtter den naturligvis de forskellige flightmodes som “Follow Me”, “Waypoints” og “Point of Interest”.

 


 

Inspire 1 Pro

 

DJI Inspire1 Pro drone

DJI Inspire1 Pro

Pris: € 4.999 – I prisen medfølger netop nu et ekstra gratis batteri (indtil 30. dec.)

 

Klik for Produktbeskrivelse - Inspire 1 Pro

Med DJI’s Inspire 1 Pro får du et letvægts, aerodynamisk design og løftbart landingsstel i karbonfiber der giver 360 graders udsyn til kameraet. Som prisen også afspejler er dette en drone til den avancerede bruger og til kommercielt brug.

 

Inspire 1 Pro er den perfekte platform til at få flotte dronevideo og fotos. Den kommer med et gyrostabiliseret kamera system der kan opgraderes og udskiftes og skyder i 4K med 16 MP kamera til en Micro 4/3 sensor, 360 graders roterbar kamera og livestreamer naturligvis video til din smartphone/tablet (iOS/Android) på en afstand af op til 2 km med den indbyggede Ligthbridge teknologi.

 

Den forbedrede remote har dedikerede knapper og hjul til foto og videooptagelse, kontrol af gimbal (gyro), et integreret batteri og HDMI og USB stik. Der kan tilsluttes en ekstra remote til systemet således at en operatør kan flyve mens en anden operatør kan kontrollere kameraoptagelser og indstillinger.

 

DJI’s nye “Optical Flow” teknologi, som bruger en kombination af  sonar og et specialdesignet kamera, kan levere præcisionsflyvning indendørs eller andre steder uden GPS forbindelse, og gør det muligt for dronen at holde højde og stoppe når remote input slippes. Inspire 1 Pro har også et manual mode der giver adgang til specielle flight modes som “Follow Me”, “Waypoints” og “Point of Interest”. Derudover er der indbygget Return-to-Home så dronen automatisk vender hjem hvis den mister signal eller batteriet er ved at løbe tør for strøm.

 

Inspire 1 Pro har 18 minutes flyvetid, maks. hastighed 22 m/s, auto takeoff og landing, Live map, radar og Intelligent Battery system.

 


 

3D Robotics

 

Et rigtig godt alternativ til DJI er 3D Robotics, især hvis du allerede har et GoPro kamera.

 

 Solo

3DR Solo drone

3DR Solo drone

Pris: USD 845 (spar USD 55,-) – Kamera ikke inkluderet.

 

Klik for Produktbeskrivelse - 3D Robotics Solo

 

Verdens smarteste drone, er også let at flyve. Med et tryk på en knap er den i luften, og med computer assisteret “Smart Shots” er det også let at tage fotos og video. Solo styres af to 1 GHz computere for den bedste og mest stabile flyvende platform og gør, som en af de første, brug af nye teknologier og en række indbyggede sikkerheds- og støttefunktioner.

 

Og så er det den første all-in-one drone der tilbød live videostreaming i HD fra din GoPro® direkte til din smartphone/tablet (iOS/Android) – på afstande op til 800 m.

 

Features:
– første drone med en “hjerne” – styret af to CPU’er
– eneste drone der kan livestreame HD direkte fra GoPro© til din mobile enhed
– revolutionerende fjernbetjening
– i luften på få sekunder med tryk på en knap
– Smart Shot teknologi der gør det let at tage flotte fotos og videoer
– unikke sikkerhedsfunktioner som “safety net” der gør det mere sikkert for dig at flyve
– første drone med start/stop funktion og justeringer af indstillinger af dit GoPro© fra jorden
– App med mulighed for kontrol over dronen og dens indstillinger
– Follow Me mode lader dronen følge dig (remoten) automatisk
– fremtidssikret gimbal (gyro) og tilbehør giver Solo mulighed for at bruge fremtidig teknologi

 


 

IRIS+

3DR Iris+ drone

3DR Iris+ drone

 

Pris: USD 599 (Spar USD 151) – GoPro© HERO 3+ Silver medfølger.

 

 

Klik for Produktbeskrivelse - 3D Robotics Iris+

 

3DR Iris+  er klar til at flyve, med batteri, oplader, radio og remote når du pakker den ud. Den kommer med Pixhawk autopilot system som gør den i stand til at flyve selv, mens den bevarer den optimale video og fotokvalitet ved brug af dens 2-aksede gyrostabilisator.

 

Piloten kan kontrollere dronen manuelt med remoten og få flyvedata på sin smartphone/tablet eller vælge Automatic Mission Planning der giver piloten mulighed for at sætte en forudbestemt flyverute med en Android app med den gratis Droidplanner App.

Nyt på Iris+ platformen er dens 3PV Follow Me mode der giver piloten mulighed for at lade den flyve efter remoten eller en anden Android enhed med GPS funktion.

 

Den har integreret LED lys på armene og kan lande automatisk eller programmeres til at lande på sit Home point.

 

Der medfølger: ekstra sæt propeller, taske, ekstra arme, SD kort, Tarot T-2D gimbal og GoPro© HERO 3+ Silver HD kamera

 


 

PARROT

Bebop Drone

 

Parrot Bebop drone

Parrot Bebop drone

 

Pris: USD 446 (Spar USD 54,-)

 

Klik for Produktbeskrivelse - Parrot Bebop

 

Parrot’s Bebop drone er noget af det nyeste indenfor flyvende kamerateknologi. Den leverer god ydeevne uden at gå på kompromis med flyvetid: 8x kraftigere end Parrot AR.Drone 2.0 computeren, og Bebop navigationen har en Parrot P7 dual-core CPU og 8GB Flash hukommelse. Alt er fikseret i en skal af magnesium og også fungerer som elektromagnetisk skjold og varmeleder.

 

Den kører på Linux med et SDK til udviklere. Den kommer med indbygget fuld HD kamera (1080p), 14 Megapixel kamera med en 3-akset gyrostabilisering der kan optage video i 180 grader. 4 Wi-Fi antenner giver forbedret forbindelse mellem drone og fjernbetjening med en smartphone, mens integreret GPS sørger for at den kan flyve en fastlagt flyverute og dronen automatisk kan vende hjem til sit Home point.

 

Parrot Bebop dronen kommer også med en gratis FreeFlight 3.0 app (iOS/Android/Windows) der gør den let at flyve og manøvrere mens den optager data der kan lagres online og ses i 3D og deles med andre piloter. Som ekstra tilbehør kan købes en Skycontroller (USD 399) der forstærker Wi-Fi rækkevidden (op til 2 km).

Inkluderer:
– 2 batterier
– vælg mellem 3 farver (rød, blå, gul)
– kompatibel med flere FPV briller
– Ultralyd sensorer
– fire støddæmpere der dæmper motorvibrationer

 


 

AR.Drone 2.0

Parrot AR drone

Parrot AR.Drone 2.0

Pris: USD 299,-

 

Klik for Produktbeskrivelse - Parrot AR.Drone 2.0

Parrot’s AR.Drone 2.0  er en god begynder drone. Den leveres helt klar til at flyve, alt du skal gøre er at oplade batteriet og have en smartphone/Tablet med den gratis AR.Drone App.

 

Dronen kan styres med touch input på app’en, eller med en smartphones gyroskop. Du kan også få livestream fra app’en til din smartphone fra dronens 720p kamera, og video gemmes automatisk på din telefon.

 

Dronen kommer med beskyttelse mod propellerne der let kan installeres for bedre sikkerhed ved indendørs flyvning.

Inkluderer:
– automatisk hover position
– 12 min flyvetid
– rækkevidde: ca. 50 m
– max hastighed: 5 m/s
– automatisk landing når batteriet når under 20%
– USB 2.0

 


 

Gode droner til prisen

 

Q500 Typhoon

Q500 Typhoon quadcopter

Q500 Typhoon quadcopter

 

Pris: USD 1.149 (Spar USD 800)

 

 

Klik for Produktbeskrivelse - Q500 Typhoon

 

Q500 Typhoon er et komplet RTF system der er ideelt til foto og video. Den kommer med et 12 MP/1080p HD kamera, og en 3-akset gyrostabilisering, der giver skarpe fotos og videoer der kan gemmes på det inkluderede 8GB micro SD kort. ST10 ground station (der inkluderes i prisen) har 10 kanaler, 2.4GHz transmission der viser flyvedata på et display og 5.8GHz videodownlink der kan vises på den indbyggede LCD skærm. Typhoon har tre indbyggede flight modes (Smart, Angle og Home), en autolanding funktion, GPS antenne og kompas.

Inkluderer:
– 25 min flyvetid
– rækkevidde: 800m
– 2 batterier
– oplader
– 4 ekstra rotorer
– USB adapter
– oplader til bil

 


 

 

Yuneec Q500 4K

 

Yuneec Q500 4K drone

Yuneec Q500 4K drone

Pris: USD 999 (Spar USD 300) 

 

 

Klik for Produktbeskrivelse - Yuneec Q500 4K

Yuneec [fonetisk: unique] Q500 4K har et kamera med UHD (Ultra-High definition) opløsning, der giver billeder i høj kvalitet, kan optage i slowmotion (1080p/120fps) og tage 12MP fotos. Den kan optage video i 4K med mange af detaljer og høj realisme.

 

At få rolige og flotte optagelser har ikke været lettere end nu med muligheden for at bruge dronens indbyggede Watch Me mode. Sæt dronens position og du får automatisk flotte billeder af dig selv (dronies) eller sæt den bare til automatisk at følge efter dig. 

 


 

Droner til den unge entusiast

 

Rolling Spider

 

Parrot MiniDrone Rolling Spider

Parrot MiniDrone Rolling Spider

Pris: USD 136,-

 

Klik for Produktbeskrivelse - Parrot MiniDrone Rolling Spider

 

Rolling Spider er en kompakt letvægtsdrone der kan flyve både inden- og udendørs. Den er specielt designet til luftakrobatik, og kan lave en lang række tricks der startes via den gratis MiniDrones FreeFligth 3 app. Den er solid, lavet i plastic og kommer med aftagelige hjul der gør at den kan køre over gulvet til loftet og køre på vægge og propellerne standser automatisk som en sikkerhedsfunktion. På trods af dens størrelse, bruger den avanceret teknologi for at måle flyvehøjde, har en ultrasonisk sensor for at måle hvor tæt den er på gulvet, har indbygget vertikalt kamera og en 3-akset gyrostabilisator og accelerometer.

 

Rolling Spider har også en funktion hvor den starter motorerne når den kastes ud og kan styres fra din smartphone via Bluetooth. Den indbyggede hukommelse kan lagre flere hundrede fotos der kan overføres til din smartphone.

Inkluderer:
– 6-8 minutters flyvetid pr. batteri
– rækkevidde: op til 20 m
– Flerfarvet LED

 


 

Hubsan X4

 

Hubsan X4 drone

Hubsan X4 drone

Pris: USD 40,-

 

 

Klik for Produktbeskrivelse - Hubsan X4 drone

 

Hubsan X4 er en super begynder drone hvis du vil have en drone at øve dig i at styre og kontrollere en drone uden at det skal koste i reparationer hver gang du styrter. Samtidig kan du øve dig i at fotografere fra luften uden det koster det vilde. Video optages til et SD kort (ikke inkluderet) der sidder i remoten. Dronen kommer med et USB oplader kabel og den oplades fra en computer eller stikkontakt.

Inkluderer:
– seneste 6-akset gyrostabilisering
– 4GHz remote
– rækkevidde: 100m
– 2 Megapixel kamera, opløsning 640 x 480 px
– 4 LED lys og gummifødder
– Flyvetid: 7 min