Waypoints og POI kommer til Inspire næste uge.

Som de første i Danmark kan vi nu afsløre, at DJI opdaterer deres DJI GO app med en “Intelligent Navigation” opgradering. I august annoncerede DJI deres Phantom 3 Standard med autonome flight modes som mærkeligt nok ikke var tilgængelige i deres dyrere modeller “Advanced” og “Professional”. Men det ændrer sig nu med næste uges opdatering.

 

Det betyder, at både Phantom 3-serien og Inspire 1 langt om længe vil kunne flyve efter Waypoints og Point of Interest (POI).

 

Den 7. september vil DJI Go (iTunes link) app’en, der bruges til at flyve både Phantom 3-serien og Inspire 1, blive opgraderet og efter at det har været lovet i lang tid, bliver det nu endelig en realitet at også Inspire 1 vil understøtte de nye flight modes.

 

POI mode

POI mode

 

Du vil derefter kunne indsætte flere forudbestemte punkter (Waypoints) og tegne en flyverute i din app, og din drone vil automatisk flyve ruten i den fastsatte højde mens du kan koncentrere dig om kameraet og holde øje med forhindringer. Det anbefales kraftigt, at du nøje har besigtiget flyveruten forinden og sætter en højde der vil gå fri af det højeste punkt på ruten. Ruten vil blive gemt i app’en så du kan flyve den igen og igen.

 

Dertil kommer muligheden for at sætte et POI (Point of Interest) som din drone derefter automatisk vil cirkle omkring i den fastsatte højde og med den valgte hastighed hvilket gør det meget lettere at optage video under flyvningen.

 

Waypoint mode

Waypoint mode

 

Umiddelbart ser det ikke ud til at denne opdatering vil understøtte “Follow Me” mode hvor dronen automatisk vil følge efter din remotes position, fx. hvis du kører i en bil. Dette kan dog komme i en senere opdatering, og app’en Autoflight Logic (iTunes link) vil også understøtte dette samt flere andre modes ved den næste opdatering som er lige på trapperne.

 

 

På spørgsmålet om hvorfor de ikke understøtter “Follow Me” svarer DJI noget kryptisk: “den nuværende implementering af “Follow Me” er ikke optimeret til større platforme som Inspire 1, der kræver en højere standard af forsigtighed under flyvning. Vi udvikler konstant vores produkter og leder efter nye måder at gøre det lettere at lave optagelser i professionel kvalitet med vores kameraer”.

 

Derudover skulle Inspire også få “Course Lock” og “Home Lock” modes, hvor sidstnævnte er meget anvendelig hvis du har mistet din drone af syne da flyveretningen vil være i forhold til din position, så hvis du flyver tilbage vil dronen altid flyve tilbage mod remoten uafhængigt af hvilken vej den vender.

 

Har du erfaring med Waypoint eller POI eller de andre modes fra andre droner? Eller glæder du dig bare til at prøve dem? Lad os høre fra dig herunder.

 

UPDATE (07.09.2015): Som lovet er der i dag kommet en update til både firmware og DJI GO app’en. Du kan finde dem her