Tips til at blive en bedre dronepilot

Det er ret sjovt at flyve med droner og mange kan også godt lide at vise hvilke manøvrer de kan lave med deres drone – men for begyndere ender det alt for ofte med et styrt. Styrt er dyre, så se vores tips til at blive en bedre dronepilot og undgå styrt.

 

Her er nogle af vores tips & tricks der kan hjælpe dig med til at blive en ekspert i at flyve en drone:

 

Du har sikkert stødt på guides og videoer på nettet om din drone og vil opdage at det primære sprog er engelsk; så først og fremmest skal du være sikker på at du kender terminologien indenfor droner. Du bør kende termer som: rudder, throttle, elevator og roll og bevægelser som: roll, yaw og pitch som du kan se her:

 

Når du har styr på termerne, og har læst din manual flere gange, så øv dig på et sted med god plads omkring dig (ingen træer, el-ledninger, bygninger og biler) og uden kraftig vind så du ikke skal kæmpe mod den samtidig. Sluk din telefon og koncentrer dig om flyvningen.

 

Som begynder skal du ikke starte i manual eller Atti-mode men bruge din drones GPS-mode.

 

Start med de enkle inputs: op, ned, højre og venstre indtil du er helt tryg med dem. Prøv ikke med stunts og avancerede bevægelser før du har en del erfaring. Det gælder om at blive helt komfortabel med de basale inputs først, og det tager længere tid en man tror, men ofte finder man først ud af det når man er i en situation hvor man skal reagere hurtigt. Rykker du for hurtigt frem og bliver overmodig kan du være ret sikker på at det ender med et styrt.

 

Flyvefærdigheder du bør mestre:

  • Hover
  • Landning
  • CSC (Combination Stick Command)
  • Dreje dronen rundt (Yaw)

 

Hover
Når du har godt styr på de basale retninger så prøv hover. Fokuser og hold dronen i samme højde og samtidig med at du holder den indenfor det samme lille område. Når du har godt styr på det, prøv så at flyve fremad og tilbage i samme højde.

Landing
Det er normalt ikke den sværeste del, men det er en fase hvor der sker rigtigt mange styrt og hvor mange droner vælter med skader til følge fordi man lander for hårdt. Så prøv at holde dronen roligt over jorden og kontroller den langsomt ned. Hvis det ikke lykkedes med din første landing så bliv ved til den er der. Det gælder om ikke at stoppe midt i en landing men gennemføre den og tro på at det lykkedes. Sørg for at overfladen du lander på er helt jævn og uden løst grus eller sand som kan blæse op og skade dine motorer.

CSC
Combination Stick Command (CSC) er de stick input på din remote som starter og slukker motorerne. Er din drone styrtet er det vigtigt du hurtigt kan slukke for motorerne. Forskellige modeller har forskellige CSC metoder, men normalt kan motorerne slukkes som når man starter dem; ved at holde begge sticks ned og indad samtidig. Der kan også være andre metoder (nedad/udad) som virker på samme måde. Sørg for du ved nøjagtigt hvordan din drone kan stoppes så du kan minimere skader ved at styrt eller uheld. Ofte virker CSC også når dronen er i luften, så sørg for kun at teste det når den står sikkert på jorden og uden påmonterede propeller.

Dreje dronen rundt (Yaw)
Rudder – eller roret – styrer din drones Yaw; som er den retning din drone peger. Det styrer ikke bare hvilken vej din drone peger, men drejer den også rundt om sig selv. Øv dig i at dreje 360 grader langsomt og kontrolleret rundt.

 

Nogle af øvelserne er lettere end andre, og selvom de kan virke lidt ensformige og uinspirerende så træn dem til de sidder på rygraden og respekter at det tager lidt tid at få erfaring selvom man bare har lyst til at give den gas og flyve vildt omkring fordi man syntes man har styr på det. Vi lover du vil blive glad for det senere.

 

Det er først når det gælder at du finder ud af om du har brugt nok tid på de basale øvelser – og et styrt kan være en meget dyr måde at lære det på.

 

Har du andre øvelser du har gode erfaringer med så læg en kommentar?