Dronerne kommer – Se hvilke droner der kommer i 2015

Endnu en dag, endnu en drone.

 

Det er måske lidt af en overdrivelse, men følger man crowdfunding sider som Kickstarter og Indiegogo så dukker der hele tiden nye droneprojekter op. Dertil kommer nye droner fra de allerede etablerede firmaer som DJI, 3D Robotics og Parrot.

 

Efterhånden som listen vokser stiger dine muligheder for at finde en drone der passer til dine behov.

 

Hvad enten du er interesseret i at flyve hjemme i stuen, ude på stranden, finde en mini-drone til at lave en hurtig dronie, en større quadcopter med 4K video eller have en drone til at følge dig rundt i skateparken, så se vores liste over droner der er på markedet her i 2015.

 

Her er hvad du kan købe af droner i 2015:

 

DJI Phantom 3

DJI’s seneste udgave af Phantom serien fåes i to versioner: en “Professional” med 4K video og en “Advanced” med fuld HD opløsning.

 

Selvom den ligner sine forgængere i udseende, har Phantom 3 nye sensorer der holder den i fast position uden GPS (op til 2,5 m højde), kan livestreame 720p video til Youtube og en forbedret app til iPhone/iPad (også android).

Priser fra EUR 1.199,-

 

 

3D Robotics Solo

Hvis du venter på en drone fra GoPro så er det her det tætteste du kan komme på imellemtiden.

 

3D Solo og mulighed for valg af en Solo 3-akset gimbal, er kulminationen på et par års arbejde og samarbejde med GoPro. Samarbejdet har resulteret i en drone med livestream funktionalitet til en mobil enhed.

 

3D Robotics Solo og remote kan forudbestilles og leveres i juni/juli. Så sent som i sidste uge bekræftede GoPro dog selv at de nu bygger deres egen drone, men intet om detaljer eller leveringstidspunkt, så forvent ikke at se den før senest ved jul 2015 eller mere realistisk på et tidspunkt i 2016.

Priser fra USD 999,- (gimbal USD 400,-)

 

 

CyPhy LVL 1

Fra iRobot’s medstifter Helen Greiner kommer nu en drone (hexacopter) der påstår den ikke behøver en gimbal for stabilisering af video da dens motorer og propeller er positioneret således “at den ikke tilter og altid laver stabile skud“. Hmmm.

 

Den er designet med henblik på at være let af flyve med simple bevægelser på en iPhone og kan også flyve fuldautomatisk.

 

Men dens største salgsargument for nye piloter er nok dens geofence funtion. Du kan tegne et afgrænset område på din smartphone og dronen vil så ikke flyve udenfor dette område.

 

Når de første droner sendes til Kickstarters vil den have indbygget HD kamera.

 

Hvis den ikke bliver yderligere forsinket forventes den at blive leveret i februar 2016, men du kan forudbestille den nu

Pris ca. USD 600,-

 

 

Sprite

Designet til at være mere mobil og holdbar end andre droner med propeller der kan klappes sammen langs siden, vandtæt, stødsikker og beregnet til at smide om i rygsækken.

 

Fuldstændig automatisk flyvning med en enkelt knap, uden brug af remote, smartphone eller tablet selvom du kan tilføje dem hvis du vil. Flyveruter kan programmeres via 3D Robotics Mission Planer til pc eller Droid Planner app til Android.

 

Kommer som standard med GoPro kompatibel 2-akset gyro, men dens modulopbygget design giver mulighed for let at udskifte de forskellige dele.

 

Sprite er ligeglad med hvor den lander, inden den når jorden standser propellerne selv og den lægger sig ned.

 

Hvis Sprite lyder som noget for dig, så kan du støtte den på Kickstarter, der forventes levering i december 2015.

Pris ca. USD 799,-

 

 

Lily Camera

Kast den op i luften og den flyver. Kompakt, let Lily. Starter automatisk op når den kastes op i luften. Den bruger GPS til at følge dig rundt.

 

Lily Camera sendes først ud i februar 2016 men de kører nu en kampagne for forudbestillinger.

Pris ca. USD 499,-

 

 

Hubsan X4 Pro

Du er måske ikke så bekendt med navnet Hubsan som med DJI eller Parrot, men Hubsan er godt kendt indenfor droner.

 

X4 Pro er en større version af deres meget populære FPV X4 der kunne lægge i en hånd. Den har nu HD kamera, 3-akset gimbal, kamera indstillinger på remote (Android). Selvom den har sikkerhedsfunktioner som Return-to-Home har den også en indbygget faldskærm.

 

Forventes klar i juni.

Pris ca. USD 1.300,-

 

 

Zano

Vi har fulgt med fra starten i den vildt populære Kickstarter kampagne for den lille Zano drone.

 

Den lille drone på størrelse med en hånd, kontrolleres med din smartphone og kan “undgå forhindringer, holde sin position og ved præcis hvor den befinder sig i forhold til din smartphone“.

 

Den blev præsenteret ved CES messen i år, men den er ved at være klar til at blive solgt og sendt ud til kunderne. Du kan også forudbestille den til levering i juli.

Pris ca. USD 170,-

 

 

Hexo+

Denne hexacopter kan flyve fuldautomatisk og er endnu en Kickstarter succes som vi også skrev om sidste år.

 

Den kan følge dig med op til 70 km/t, styres med en app på en smartphone hvor du kan lave videooptagelser der replikerer optagelse fra crane, dolly, push in, push out og 360 graders rotation.

 

Den forventes ikke at shippe før september men den kan forudbestilles allerede nu.

Pris ca. USD 1.299,-

 

Ehang Ghost

Ghost er lavet for at gøre det lettere at tage luftfoto og video. Den styres fra en smartphone eller tablet (iOS eller Android), og du styrer den ved at tegne en flyverute på app’en eller ved at tilte og dreje din smartphone eller sætte den til auto-follow.

Pris ca. USD 600,- – med 2-akset gimbal ca. USD 730,-

 

 

AirDog

Som Ghost kan AirDog følge dine bevægelser. Den tracker et armbånd du tager på der er fyldt med sensorer som sender data tilbage til dronen via Bluetooth med lang rækkevidde. Det er lidt som din egen private kameramand.

 

AirDog blev også præsenteret ved CES 2015, men det ser desværre ud til der går lang tid inden du kan få fingerne i en med mindre du har støttet deres Kickstarter, som vi også skrev om sidste år hvor den var forventet klar til 2014. Men sådan går det jo ofte med nye projekter.

 

Ellers skal du forudbestille den nu og her pr. juni 2015 forventes det, at de sendes ud i sidste kvartal i år.

Pris USD 1.295,-

 

 

Parrot Bebop

Efterfølgeren til Parrot’s AR.Drone 2.0 er Bebop med et f2.2 fisheye objektiv med 180-graders vinkel og 14 MP kamera. Kan optage HD video og fotos i JPG eller DNG format.

 

Selvom den kan kontrolleres udelukkende med en smartphone eller tablet, kan du også få en remote, Skycontroller. Den styrer flyvningen, kamera indstillinger, en knap til auto-takeoff og landing, nødstop af motorer, en Return-to-Home funktion og kan sende first-person-view (FPV) til din enhed.

 

Selvom det er næsten et år siden den blev annonceret, blev det først muligt at købe den i december.

Pris USD 495 – Med Skycontroller USD 895,-

 

 

DJI Inspire 1

DJI huskede at annoncere Inspire 1 som verdens første flyvende 4K kamera drone da den blev lanceret i november 2014.

 

Med kulfiber landingsstel som hæver/sænker sig, auto-takeoff og landing, 94 gr vinkel på kameraet og uhindret udsyn for kameraet kan du optage video i 4K og fotos i 12MP med en sensor meget lig GoPro HERO 4 Black. Kameraet kan rotere 360 grader og tiltes 125 grader.

 

Mulighed for at tilkoble en ekstra remote til kameramand.

 

Den er stor og fuld af avancerede funktionsmuligheder og prisen afspejler også at det ikke er et legetøj.

Pris EUR 3.599,- Ekstra remote EUR 619,-