DJI lancerer Phantom 3 med 4K, Live Streaming og Autopilot

Så er der godt nyt til alle droneentusiater derude – DJI, de største indenfor drone teknologi til forbrugere, har løftet sløret for det seneste skud på stammen i Phantom serien: Phantom 3.

 

Her er alt hvad du har brug for at vide:

For det første kommer Phantom 3 i to udgaver: en Advanced udgave til kr. 8.295 og en Professional til en pris omkring kr. 10.695. Forskellen på de to udgaver er først og fremmeste kameraet: Phantom 3 Professional har et 4K video kamera mens Advanced udgaven har et 1080p kamera.

 

Den højere kvalitet i videoopløsning bliver derfor det store salgsargument her, men det er ikke kun et bedre kamera der følger med Phantom 3. Begge modeller har nu indbygget DJI’s Lightbridge teknologi som giver piloten mulighed for at få livestreamet videosignalet (720p) til sin remote. Begge Phantom’s har naturligvis også en 3-akset gimbal for stabilisering og rolige videooptagelser fra dronen.

 

 

For at lette styring og kontrollen over dronen er alle Phantom 3 modeller udstyret med nedadrettede afstandssensorer, som fortæller dronen hvor tæt den er på jorden, og som kan hjælpe med til at holde dens position stabil ved indendørs flyvning. Sensorerne er en blanding af sonar og kamera og virker op til en højde af ca. 2.5 m. Ved indendørs flyvning kræver det et underlag med struktur, fx. et flisemønster, for at den virker stabilt. Flyver du indendørs over et betongulv skal du ikke forvente at dronen kan fastholde sin position da den skal have noget at “læse” for at kunne se sine bevægelser.

 

 

Dertil kommer at selve remoten er opgraderet, så den nu er meget lig med den der bruges til den mere avancerede Inspire 1 drone. Af forbedringer kan nævnes, at der nu er indbygget genopladeligt batteri, batteriindikator, Return To Home knap og bedre kontrol af kameraet. Dog skal du nok ikke forvente at den har indbygget GPS som Inspire remoten. Remoten har også holder til de understøttede Android og Apple smartphones og iPads.

 

Phantom 3's 4K kamera

Phantom 3’s 4K kamera

 

 

Phantom 3 er desuden udstyret med GLONASS (den russiske udgave af GPS) så dronen vil have endnu flere satelitter at forbinde sig med, hvilket vil medføre at den har en mere stabil forbindelse og den hurtigere ville kunne logge sig på ved opstart. Den har endda fået en “Follow Me” mode der gør den i stand til at flyve – og filme – autonomt uden pilotens styring er nødvendig.

 

Phantom 3 Remote

Phantom 3 Remote

 

 

DJI har også udstyret Phantom 3 med et bedre batteri (LiPo 4S). Det opgraderede Intelligent Fligth Battery har indbyggede sensorer som giver mulighed for at se batteriets tilstand så du altid ved hvormeget flyvetid du har tilbage og hvornår det skal oplades. Hvis du vælger Phantom 3 Professional får du en batterioplader med der leverer hurtigere opladning.

 

DJI har allerede åbnet pre-orders, og forventer at sende de første Phantom 3 afsted til de nye ejere indenfor få uger. Kom tilbage til vores blog og læs vores review af Phantom 3 når vi får fingerne i den.

 

Har du en Phantom 2 og overvejer du at opgradere? Eller er du med 4K video klar til at springe ud i det og købe din første drone?