Phantom 3 på trapperne?

Der er noget om snakken. Den nye Phantom 3 fra DJI er lige på trapperne. Faktisk er flere droneeksperter så sikre, at der allerede er oprettet flere Facebook grupper som den her for Phantom 3.

 

Før vi skuffer jer, må vi dog tilstå at vi ikke har fået bekræftet om eller hvornår den i givet fald skulle komme ud, men vi har lavet en meget intensiv gennemgang på nettet for at prøve at finde mere information om Phantom 3. Vi har endda kontrolleret den kilde der lækkede fotos af Inspire 1 sidste år, men uden held.

 

Men det der har været tilgængeligt nu, i lukkede Facebook grupper, var billeder af hvad der ser ud til at være en ny smartphone app for et produkt der hedder “Triumph”.

 

 

Billedet her har allerede været vist flere steder, bl.a. sidste oktober på Simon Newton’s “Kitchen Table” video blog, så det er naturligvis langt fra sikkert at det har noget at gøre med lanceringen af den nye Phantom 3, men her er billedet af app’en:

 

 

Andre interessante billeder der også er dukket op på lukkede Facebook grupper, er dette af en remote med en DJI mærkat:

 

 

 

Vi håber ikke at det her er en Phantom 3 remote for størrelsen og udseendet minder mest af alt om en spillekonsol. Den vil selvfølgelig nok appellere til mange begyndere med dens familiære udseende, men det ser ikke umiddelbart ud til at den vil være ideel til RC piloter. Det er naturligvis en individuel holdning og den er måske handy for nogen, men vil du skifte skærmen til en bedre model så ser det ud til at du nok bliver nødt til at udskifte hele din remote?

 

Hvad vi kan forvente af den nye Phantom 3 drone er endnu kun gætteri, men det ville give rigtig god mening hvis DJI lancerede et nyt produkt her på starten af sæsonen i Europa og USA. DJI skal jo også holde konkurrenterne som 3D Robotics fra døren, så verdens første drone producent med en milliard omsætning kan holde sin førerposition. Lancerer DJI Phantom 3 om lidt, så vil det være helt naturligt at den blev lanceret på NAB i næste måned. Vi venter i spænding.

 

Imens må vi spekulere videre, men såfremt noget bliver lanceret så vil vi naturligvis straks have mere nyt her på siden.

 

Så er du ude for at købe en ny drone, og måske har kigget på en Phantom fra DJI, så var det måske en ide lige at vente et par uger og se om der kommer noget nyt? Lad os høre om du vil vente eller køber nu?

 

UPDATE 31.03.2015

En af vores kilder, der tester DJI produkter, har nu en Phantom 3. De havde også en Inspire 1 et stykke tid før den blev lanceret i november. De oplyser, at Phantom 3 ligner Phantom 2 ret meget, men det hele handler om opgradering af kameraet. Kameraet vil være mere lig et Inspire 1 kamera, med mulighed for at filme i 4K og forhåbentlig mulighed for 360 graders rotation. De fortæller, at der også er Atti-mode (ikke-GPS) til indendørs flyvning, så den flyver og filmer meget lig en Inspire 1. Om det betyder, at designet ikke ændrer sig i forhold til den alfa-version de nu engang har fået ved vi ikke, men vi tager dem på ordet.

 

UPDATE 07.04.2015

Fotos på nettet kunne indikere, at den nye Phantom 3 har “optical flow” som Inspire 1, dvs. sensorer og kamera på undersiden der giver den mulighed for at holde sin position indendørs. Men måske får vi alt at vide om Phantom 3, når DJI lancerer at nyt produkt i morgen. For dem der ikke kan vente, kan begivenheden streames live fra DJI her.