Fantastiske Drone Fotos af Spækhuggere

Forskere fra den amerikanske regerings National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), har samarbejdet med Vancouver Aquarium og har for første gang brugt droner til at fotografere spækhuggere med – og billederne er fantastiske.

 

Se billederne herunder.

 

En hexacopter, monteret med et kamera, fløj over havet ved Canada’s vestkyst ud for British Columbia i august. Spækhuggerne blev identificeret som Northern Resident spækhuggere, en truet art som er beskyttet af Canadas Species At Risk Act (pdf).

 

Northern Resident spækhuggerne er afhængige af føde som laks, men klimaforandringer og overfiskning af laksen har udtømt områdets laksebestand i de senere år og hvalerne har derfor været overladt med mindre føde til rådighed.

 

NOAA’s forskere har besluttet, at den eneste måde effektivt at overvåge størrelsen og vægten af de enkelte individer på, var fra luften. At hænge i luften over en flok spækhuggere, uden at forstyrre dem, var en udfordring som kun droner, udstyret med kameraer med høj opløsning, syntes at kunne løse.

 

Resultatet er fantastiske og stærke billeder af de smukke dyr.