Kameraet i Luften

Kig op og smil til fotografen!

 

Det at tage fotos og video fra en drone er en hastigt voksende hobby og har potentiale til at kunne frembringe nye og vilde perspektiver fra luften.

 

En af de mest populære droner til hobbybrug er DJI’s Phantom 2 Vision+, en drone til kr. 7-8.000 (med ekstra batteri). Dronen er en quadcopter, hvilket vil sige at den har fire propeller, kommer med indbygget kamera der er monteret på undersiden og kan optage både fotos og video i HD kvalitet.

 

Phantom 2 Vision+ kommer med mange andre egenskaber der gør den egnet til foto og videooptagelser. Brugeren kan betjene dronen fra en fjernbetjening, og med en tilkoblet smartphone, kan man få streamet et live video signal (i lav opløsning) til sin telefon. Ved at kigge på sin telefon kan brugeren flyve dronen selvom han ikke kan se den.

Phantom 2 Vision+

Phantom 2 Vision+

 

Kilde: DJI Technologies.

 

Piloten kan tage fotos fra forskellige vinkler ved at tilte kameraet via en app på en smartphone (iPhone/Android). I modsætning til de første droner fra DJI er der nu et let udskifteligt batteri og en smartere software indbygget i dronen.

 

Det er samtidig blevet lettere at flyve den end tidligere fjernbetjente helikoptere og droner takket været dens indbyggede intelligens. Hvis piloten slipper kontrolpinden vil dronen ved brug af sin GPS holde sin position i luften indtil piloten igen overtager kontrollen. Derudover vil GPS medvirke til at stabilisere flyvningen og kontrastyre for vindstød. Dronen kan også forprogrammeres til en bestemt flyverute via en tilhørende app.

 

Så det er let at se hvorfor DJI’s Phantom droner er blevet så populære og deres pris og betjening har givet mange hobbybrugere let adgang til at flyve droner og optage foto og video.

 

Har du ikke fløjet en drone før, vil vi dog anbefale at du starter med at øve dig med en billig model som fx. en Hubsan X4 som betjenes på stort set samme måde. Det er trods alt noget mindre belastende for humøret – og med mindre risiko for person- og tingskade – at styrte med en lille drone til kr. 350 end med en Phantom 2 drone til over kr. 10.000. For en ting er sikkert: alle styrter deres drone på et tidspunkt.

 

Har du fået lyst til at købe din første drone er Phantom 2 Vision+ et godt bud på en sikker og let måde at komme igang. Du kan købe fra DJI’s Phantom 2 Vision+ fra deres hjemmeside.

 

Har du netop købt din første drone eller overvejer du at gøre det så lad os høre din mening i kommentarerne herunder?