3 Ting jeg ønskede jeg tænkte på inden Min Første Drone Flyvning

Dronerne kommer! Kender du ikke allerede én der ejer en drone, så vil du det formentlig snart. Droner er nu en så let tilgængelig teknologi, og de kan være ligeså praktiske som de kan være sjove at flyve med.

Men for de fleste er droner mere et legetøj end et professionelt værktøj. Men især som legetøj bør man udvise lidt ekstra respekt, og dronepiloter bør altid være forsigtige når de flyver – især når man er begynder. At sende en drone i jorden (eller havet) er trods alt noget lettere end at holde den i luften.

En unavngiven ansat her i firmaet (det var ikke mig) lærte det på den hårde måde da han sendte en Phantom 2 Vision i asfalten på sin jomfrutur.

Så for ikke at lave samme fejl som ham, og mange andre, har vi fundet en række eksperters råd til piloter der er på vej ud på deres første tur med en drone. Her er hvad de sagde:

 

Sørg for du har grundigt kendskab til hele systemet:

 

“Én af de vigtigste ting at lære for en begynder, er værdien af at have kendskab til udstyrets fysiske begrænsninger.

Af alle de ting der kan påvirke en flyvning, er den vigtigste i dag batterilevetiden. Den er rimelig begrænset, og den kan ændre sig afhængigt af hvordan batteriet har været opladet og hvordan det har været brugt. Hvis man ikke tager højde for tid til returflyvning og landing kan man hurtigt ende med et styrt og økonomisk tab.

Kend dine batteriers begrænsninger og hav en tidsbuffer på 20%  for din egen skyld.” – Terry Holland, professional aerial fotograf, Operations Advisory Group Inc.

 

Udover at kende til din drones fysiske muligheder og begrænsninger, er det også nødvendigt at kende de teknologiske muligheder og begrænsninger, især når du vil optage foto og dronevideo eller andre data.

 

“Lad UAV’en gøre hvad den gør bedst. Én ting jeg selv har set er, at mange piloter er bange for at lade auto-funktioner tage over og i stedet vil have konstant manual kontrol. Jo mere manuel kontrol der er, jo mindre præcis bliver inputs til flyvningen.”  – PrecisionHawk, Senior Operations Engineer, Brandon Eickhoff.

 

“Det vigtigste er, at din drone får markeret sit Home Point (med GPS) før du flyver afsted. Det vil spare penge og frustrationer for mange piloter.” – Taylor Chien, CEO, Dronefly.com.

Respektér din nabo.

“Jeg ville ønske jeg kendte alle love og regler og hvordan det ville påvirke mig, min drone, og offentligheden, og flyvning generelt i mit lokalområde. Jeg havde kendskab til nogle af flyvereglerne, men må indrømme jeg var lidt usikker på andre af dem. Det er essentielt, at man kender alle flyvereglerne for at have en sikker flyvning som er den absolut vigtigste ting.

Vær også opmærksom på lufthavne i området – især de små lufthavne. Vi bør flyve defensivt og respektere dem der kom før os som nu er tvunget (ofte mod deres vilje), til at dele luftrummet med en meget lille drone som kan være meget svær at se fra et cockpit.” – Ian Smith – UAV Manager hos Delair Tech.

 

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed.

 

Jeg råder altid folk til at finde en meget stor mark…minimer din risiko for at ramme noget. De fleste er så begejstret at de bare vil ud og flyve med det samme. Tag ikke nogle genveje. ” – Eric Cheng, Director of Aerial Imaging, DJI

 

“Start et sikkert sted som en tom mark, eller en hobby flyveplads og få en masse erfaring med din drone og dit udstyr inden du går i gang med noget mere udfordrende. ” – Brendan Schulman, Civilian Drone Practice Group, Kramer Levin.

 

“Start langsomt og vær sikker på at du flyver et sted hvor det ikke kan gå galt hvis du styrter din drone. Jo større og jo mere åbent et sted du træner, jo bedre. Masser af træer og bygninger. Ikke så smart.

Og forresten, lad være med at flyve bare i nærheden af vand. Ikke i nærheden af en sø, af havet eller bare en pool.” – Sally French, Market Watch Editor og stifter af thedronegirl.com

 

Og vi kan tilføje til ovenstående: Lad være med at flyve hjemme i baghaven. Vær opmærskom på at der ikke er andet i luften over dig, og gab ikke over mere end du kan klare. Tålmodighed er virkelig en dyd når det kommer til droneflyvning. Når man har mange hundrede flyvetimer bag sig er det er let at sige, men tro mig, det er det hele værd.

Har du andre gode råd til begynder piloten så skriv en kommentar herunder.